Folytatódik a prostituált rablók pere

Tárgyalás időpontja: 
2014. június 4., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
KECSKEMÉTI JÁRÁSBÍRÓSÁG
Tárgyaló: 
I. emelet 130. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatja a Kecskeméti Járásbíróság annak a 21 és 24 éves nőnek a büntetőperét, akiket rablással vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlottak, illetve a sértett prostituáltak.

A sértett 2012 őszén több alkalommal nyújtott szexuális szolgáltatást férfiaknak a II. r. vádlottal közösen is. A kuncsaftokat a vádlottak és a sértett is rendszerint a Kecskemét, Halasi úti felüljáró előtti buszmegállóban szólították le, s 5-8 ezer forintért kínálták szolgáltatásaikat a közösülni, illetve fajtalankodni vágyó férfiaknak. A sértett és az I., illetve II. r. vádlott között a prostitúciós tevékenységgel összefüggésben elszámolási vita alakult ki, így viszonyuk megromlott.

A vádlottak az elszámolási vita miatt bosszút akartak állni a sértetten. Tervük részeként a II. r. vádlott 2012. november 23. napján 17 óra körüli időben a facebook internetes közösségi oldalon üzenetet küldött a sértettnek , melyben azzal a hamis ígérettel, hogy egy férfi 30.000-, Ft-ért igénybe venné a sértett által nyújtott szexuális szolgáltatást, és a Kecskemét, Rávágy térre csalta őt. A sértett 17 óra után érkezett meg a Rávágy téren lévő találkozóhelyre, ahol néhány perc elteltével megjelent a II. r. vádlott is, aki ekkor közölte a sértettel, hogy az állítólagos férfi a közeli játszótéren fogja őket várni.

A sértett és a II. r. vádlott a játszótéren egy padhoz leült és várakozott. Néhány perc elteltével a padnál megjelent a gyermekkorú M.Sz., az I. és II. r. vádlottak testvére egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társával. M. Sz. felszólította a sértettet, hogy a táskáját adja át neki, majd megragadta a sértett haját és azt tépve többször megismételte a felszólítást. Amíg a sértett haját húzta, ismeretlenül maradt társa leakasztotta a táskát a megrettent sértett válláról. M. Sz. és ismeretlen társával körülbelül egy időben, az ellenkező irányból érkezve megjelent a helyszínen az I. r. vádlott is, és kb. 5-6 méterre a sértettől és a II. r. vádlottól megállt, s a támadás során végig ott is maradt.

Miután M. Sz. és ismeretlen társa megszerezte a sértett táskáját, azzal és a II. r. vádlott táskájával a kezükben, melyet a II. r. vádlott – állítása szerint – félelmében átadott nekik, elfutottak a helyszínről. Ekkor a II. r. vádlott hívta a sértettet, hogy vegyék üldözőbe a támadóikat és szerezzék vissza táskáikat, azonban a sértett a Kecskeméti Rendőrkapitányágra indult, és feljelentést tett.

A sértett kára kb. 20.000-, Ft., mely az eljárás során nem térült meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: