Perbeszédek a volt feleségét megölő férfi ügyében

Tárgyalás időpontja: 
2014. május 14., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
fszt. 10. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott /38 éves kalocsai férfi/ 2010-ig élt házasságban a sértettel. A házasságuk felbontását követően is együtt éltek, de gyakran veszekedtek.

A sértett 2012. március 22. napján a szüleihez költözött a vádlottal közös gyermekével, amit a vádlott nem tudott elfogadni.

A vádlott 2012. március 23. napján megjelent a sértett házánál, ahol szitkozódott, fenyegetőzött, ami miatt rendőri intézkedésre, majd távoltartás elrendelésére került sor vele szemben.

A vádlott azonban továbbra sem tudott belenyugodni családja elvesztésébe, ezért rendszeres pszichiátriai kezelésre járt és folyamatosan zaklatta volt feleségét és a lányát is. Többször is kijelentette, hogy megöli a sértettet.

A vádlott 2012. szeptember 26. napján a nyílt utcán késsel támadt a feleségére, akit egy bicskával több alkalommal megszúrt. A sértett lánya megpróbálta édesanyját megvédeni, azonban a vádlott őt félrelökte, melynek során a gyermeknek is sérülést okozot.

A sértett futva hagyta el a helyszínt, azonban életét a mentősök már nem tudták megmenteni. Halálának oka heveny vérvesztéssel társuló agykárosodás és tüdőgyulladás volt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: