Másodfokon folytatódik a bordélyházat üzemeltető apának és fiának pere

Tárgyalás időpontja: 
2014. április 3., csütörtök 10.30
Ügy tárgya: 
kerítés bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
I. emelet 110. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

2013. szeptember 24. napján hirdettek ítéletet a Kiskunhalasi Járásbíróságon abban a büntetőügyben, melynek tárgyát – többek között – bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntette képezi.

A vádirat lényege szerint az I.r. és a II.r. vádlottak /apa és fia/ 2009 nyarától kezdődően, rendszeres haszonszerzésre törekedve fiatal nőket szereztek meg abból a célból, hogy ők a Kiskunhalas környéki 53. számú út mentén anyagi ellenszolgáltatás fejében közösüljenek, illetve fajtalankodjanak.

Az I.r. vádlott 4, a II.r. vádlott pedig 1 nőt „futtatott”, akiktől a prostitúcióból származó bevételek jelentős részét elvették és saját céljaikra fordították.

Az I.r. vádlott mindezen túlmenően egy ingatlanban bordélyházat alakított ki, ahol a prostituáltak tevékenységét irányította. Őt ezért bordélyház fenntartásával elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettével, valamint 4 rb kerítés bűntettével, társát pedig kerítés bűntettével vádolják.

A bíróság az I.r. Az elsőfokú bíróság az I.r. vádlottat kerítés bűntette miatt - mint különös visszaesőt - 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a II.r. vádlottat kitartottság bűntette miatt 8 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az eljárás – a fellebbezések miatt - másodfokon a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: