Kezdődik az anyját és nagynénjét megtámadó férfi tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2014. április 3., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és zsarolás bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
Kiskunfélegyházi Járásbíróság
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a vádlott a Kiskunfélegyházán, egy hat lakásból álló közös udvarban lakik az egyik házrészben. Egy másik házrészben lakik a vádlott édesanyja, - az egyik sértett - három kiskorú gyermekével együtt. Szintén az udvarban lakik még a vádlott nagynénje – az ügy másik sértettje - is a gyermekeivel. A többi lakrészben is a vádlott rokonai élnek.

A vádlott alkoholizáló életmódja miatt korábban is rendszeresen összetűzésbe került a rokonaival, agresszív magatartása, hangoskodása miatt az udvarban lakók mind tartottak tőle.

A vádlott 2012. november 05. napján 21 óra körüli időben ittas állapotban felkereste édesanyját annak lakrészében és indulatosan kérte tőle a véleménye szerint neki járó árvaellátás összegét, 50.000. Ft-ot. Ekkor a sértetten kívül a legnagyobb lánya is otthon tartózkodott. A vádlott felkapott a konyhapultról egy húsfogó villát és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megöli, ha nem adja oda neki a pénzt. A vádlott cselekményével csak akkor hagyott fel, mikor a sértett lánya, közéjük állt. Ekkor a vádlott a húsfogó villával beledöfött a falba olyan erővel, hogy az kettétört.

Mikor a sértett közölte, hogy nem tud pénzt adni, a vádlott elkapta a nyakát és szorítani kezdte, közben azt mondta, hogy elég lesz neki 5.000. Ft. is, de adjon neki valamennyit. Ezt követően a vádlott a húga nyakát is megfogta és megszorította, de nevezett el tudta lökni a vádlottat magától, majd ezt követően édesanyjával együtt átmenekültek a szomszéd házrészben lakó testvéréhez.

Pár perccel később a vádlott egy bozótvágó késsel a kezében megjelent a nagynénje lakásában és azzal hadonászva most már nemcsak édesanyjától, hanem nagynénjétől is követelte, hogy adjon neki pénzt, különben megöli. A vádlottat a sértettek kituszkolták a lakásból. A vádlott ekkor dühében többször is belerúgott, illetve a bozótvágó késsel beleszúrt a bejárati ajtóba, olyan erővel, hogy a késsel átszakította az ajtó műanyag lapját. Ezt követően a vádlott felhagyott cselekményével és bement a saját lakrészébe.

A vádlott azzal a cselekményével, hogy édesanyja nyakát megfogta és megszorította, nem okozott a sértettnek látható sérülést.

A vádlott azzal a cselekményével, hogy nagynénje nyakát megfogta és megszorította a jobb nyaktőben kb. ujjbegynyi bőralatti bevérzést okozott, melynek büntetőjogi gyógytartama 8 napon belüli, súlyosabb sérülés keletkezése orvosszakértői szempontból nem volt várható.

A vádlott azzal a cselekményével, hogy a bejárati ajtót a késsel megrongálta 8.000. Ft. kárt okozott.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen