Kezdődik a házakat fosztogató nő pere

Tárgyalás időpontja: 
2014. február 25., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Kiskunhalasi Járásbíróság
Tárgyaló: 
fszt. 8. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás lényege szerint a többszörös visszaeső vádlott 2013. május 17. napján, a délutáni órákban, a záratlan kapun keresztül bement az ügy egyik egyik sértettének kiskunhalasi házába, ahonnan 5000 Ft készpénzt, valamint a szintén ezen a címen, de külön lakrészben lakó másik sértett lakásából arany ékszereket tulajdonított el, összesen 90.000 Ft értékben.

A bűncselekménnyel okozott 5000, illetőleg 90.000 Ft értékű kár nem térült meg.

2013. július 1. napján a vádlott – a záratlan bejárati ajtón bemenve – megjelent egy másik kiskunhalasi lakóházban. A sértett sértett – akinek mindkét lábát amputálták, és aki emiatt kizárólag tolószékkel tud közlekedni – az ingatlan hálószobájában éppen a pénzét számolta. A vádlott közelebb ment hozzá, majd a sértett mellett elhelyezett készpénzből 20.000 Ft-ot tulajdonított el, amit a sértett – mozgáskorlátozottságából adódóan – nem volt képes megakadályozni.

A bűncselekménnyel okozott kár - 20.000 Ft, - nem térült meg.

2013. július 1. napján, 18 óra körüli időben a vádlott megjelent egy mélykúti záratlan ingatlanban, ahol értékek után kutatott. A sértett azonban eközben tetten érte, és így az összesen kb. 800.000 Ft értékű készpénzének, illetőleg ékszereinek eltulajdonítását megakadályozta.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyház kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: