Másodfokon folytatódik a ballószögi fürdőben történt halálos baleset tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2014. február 19., szerda 10.00
Ügy tárgya: 
halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy tárgya a ballószögi Aranykor Thermálparkban 2008. március 29. napján történt halálos kimenetelű baleset.

A vádirat lényege szerint a fenti napon az egyik fürdővendég a kora esti órákban a belső medencetérből kivezető bejárati ajtón kilépett és a kültéri medence irányába futott, majd fejjel előre az üres kültéri medence 2,5 mély részébe beugrott, melynek következtében olyan súlyos agysérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban életét vesztette.

A Kecskeméti Városi Ügyészség a fürdőt működtető alapítvány alapítóját – aki a vádirat szerint a fürdő tényleges napi működtetésének felelőse - halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. Az ügyészség álláspontja szerint a vádlott nem gondoskodott a vendégek elől elzárt – a vád szerint nem kellően megvilágított és emiatt nem biztonságos - medence felügyeletéről, továbbá nem jelezte a medence leürítésének tényét sem, ami a baleset oka volt.

Az első fokon eljárt Kecskeméti Járásbíróság – megismételt eljárás keretében - a vádlottat a 2013. szeptember 23. napján kihirdetett ítéletében 50 nap közérdekű munkára ítélte

Határozathirdetés is várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: