Kezdődik az Ausztriában ellopott gépkocsival kapcsolatos orgazdasággal vádolt férfi büntetőpere

Tárgyalás időpontja: 
2014. február 3., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
orgazdaság bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 123. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat szerint a vádlott 2013. május 15. napján 20 órát közvetlenül megelőző időben korábbi megállapodás eredményeként a kecskeméti tartózkodási helyén ismeretlen személytől vagyoni haszon végett, a forgalmi árnál jóval alacsonyabb összegért megszerezte a 2013. május 14. napjáról 2013. május 15. napjára virradó éjjel a nyomozás során ismeretlenül maradt személy által az ausztriai Krems, An der Schütt 3. szám alatt található Peugeot márkakereskedésből jogtalanul eltulajdonított, a Schengeni Azonosító Rendszerben körözés alatt álló járműként szereplő Peugeot Partner Tepee típusú gépkocsit.

A vádlott a megszerzett és előző éjjel Ausztriából eltulajdonított Peugeot Partner Tepee típusú gépkocsi szétszerelését 2013. május 15. napján megkezdte a kecskeméti ingatlanában, ennek során az autó egyedi azonosításra alkalmas jelzéseit eltávolította és megsemmisítette, az autó 2 db alumínium típustábláját kettétörte és felgyújtotta, valamint a jármű azonosítóinak átalakítását megkezdte, amikor a NAV Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának járőrei jövedéki ellenőrzésük során tetten érték.

A jármű elkövetéskori kiskereskedelmi forgalmi értéke 3.207.000,-Ft volt. A gépkocsi tulajdonosának a jogtalan eltulajdonításból eredő kárából a jármű lefoglaláskori maradványértéke alapján 1.300.000,-Ft kár megtérült.

A vádlott 2013. május 15. napját megelőzően, pontosan meg nem határozható időben ismeretlen személytől kábítószernek minősülő anyagot szerzett meg.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának járőrei a 2013. május 15. napján tartott házkutatás során lefoglalták a vádlott által birtokolt és az ingatlan egyik szobájának fiókos szekrényében tárolt, egy szál cigarettába és egy nejlonzacskóba csomagolt anyagmaradványokat, amelyek az igazságügyi vegyészszakértői vélemény szerint összesen 2,14 gramm nettó tömegűek és kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmaznak. A vádlott által birtokolt és tőle lefoglalt anyag kábítószernek minősül, amely hatóanyagtartalma a csekély mennyiség felső határát nem éri el.Az ügyészség a vádlottat – mint többszörös visszaesőt -orgazdaság bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével valamint kábítószer birtoklásának vétségével vádolja és fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott előzetes fogvatartásban van.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: