Kezdődik a hamis útlevelet használó román vádlott tárgyalása

Tárgyalás időpontja: 
2013. november 6., szerda 13.30
Ügy tárgya: 
közokirat-hamisítás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 126.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szeriont a román állampolgárságú vádlott 2011. december 7-én 10 óra 41 perckor az egyik kecskeméti bank fiókjában bolgár állampolgárnak adva ki magát, L. M. névre kiállított bolgár útlevelet adott át a banki ügyintézőnek azzal a céllal, hogy Forint, illetve Euró folyószámlát kíván nyitni. Az adatok és az útlevél ellenőrzése során, a bankbiztonsági program szerint a vádlott által átadott útlevél hamisnak bizonyult.

A helyszínre kiérkező rendőrjárőrök a vádlottat igazoltatta, amely során a vádlott a fenti hamis bolgár útlevelet átadta részükre. A vádlott a Kecskeméti Rendőrkapitányságon történt előállítása után, a ruházat átvizsgálásakor, az útlevél meghamisításának leplezése céljából 12 óra 40 perckor a rendőrjárőrök jelenlétében az íróasztalon lehelyezett, nyitott állapotú bolgár útlevélből a fényképes adatlapot kitépte, és azt a szájába tömve, lenyelte.

Az igazságügyi okmányszakértői vélemény szerint a vádlott által használt bolgár magánútlevél eredeti gyártású, amely anyagában és nyomat-technikai elemeiben is megegyezik az eredeti, hatóság által kiállított útlevelekkel. Az okmányból eltávolították a nagy valószínűség szerint meghamisított ún. adatoldalt (1-2. számozású oldalak). Így összességében a kérdéses útlevél az adatok eltávolítása miatt meghamisítottnak minősül.

A vádlottal szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: