Tárgyalja a Kecskeméti Járásbíróság azt a bűnügyet, melynek tárgyát csalás bűntette és más bűncselekmény képezi.

Tárgyalás időpontja: 
2013. október 17., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
csalás bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Járásbíróság
Tárgyaló: 
I. emelet 122. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirat lényege szerint a sértett 2010. március 1. napján bekerült a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza sürgősségi betegellátó osztályára, ahol 1 napig kezelték, ezt követően pedig áthelyezték a kórház egy másik osztályára, ahonnan 2010. március 18. napján bocsátották haza.A sürgősségi betegellátó osztályon töltött idő alatt a sértett egy szobában volt elhelyezve a vádlott férjével, és vele, valamint a vádlottal beszélgetésbe elegyedett.

A vádlott azt követően, hogy a sértett átkerült egy másik osztályra őt ott rendszeresen látogatta és labilis állapotát kihasználva a bizalmába férkőzött. A sértett a vádlott befolyása alá került és magánéleti problémáit is megosztotta vele, így említést tett válásáról és arról is, hogy el kívánja adni az édesanyjától örökölt lakást.

A vádlott 2010. március 25. napján - röviddel a kórházból történt hazamenetele után - elvitte az erős gyógyszerek hatása alatt álló sértettet egy ügyvéd irodájába, ahol azt mondta neki, hogy ott alá kell írnia egy papírt, ami alapján a vádlott intézi a fenti lakás eladását.

Valójában azonban egy adásvételi szerződést íratott alá a sértettel, amely szerint a vádlott 4.000.000 Ft vételárért megvásárolta a sértett lakását. A szerződés szerint a vételárat a vádlott már a szerződés aláírása előtt kifizette a sértettnek.

Ennek alátámasztására - ugyancsak egészségi állapotát kihasználva - a vádlott 2010. március 19-i dátummal aláíratott a sértettel a lakásán egy kézzel írt dokumentumot, amelyben nevezett elismerte, hogy a 4.000.000 Ft vételárat átvette. Ezen a dokumentumon tanúként szerepeltek a vádlott bérlői, akik ténylegesen nem voltak jelen pénz átadásnál, az ügyletről a vádlott elmondásából tudtak csak.

Az ingatlannak az adásvételi szerződésben rögzített vételárát a vádlott soha nem fizette ki a sértett részére.

A vádlott a fentiek szerint valótlan tartalmú adásvételi szerződést az illetékes földhivatalhoz benyújtotta, ahol a lakás tulajdonjogát a nevére átírták, így a közhiteles nyilvántartásba valótlan adatot jegyeztek be.

A leírtak szerint megszerzett lakást a vádlott 2010. április 21. napján 4.300.000 Ft vételárért eladta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: