Folytatódik annak a két vádlottnak a büntetőügye, akiket különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádol az ügyészség

Tárgyalás időpontja: 
2013. október 2., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
Kecskeméti Törvényszék
Tárgyaló: 
fszt. 12. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatódik a törvényszéken annak a két mélykúti illetőségű a vádlottnak a büntetőügye, akiket nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlottak 2011. november 20. napján felkeresték az ügy 86 éves mélykúti sértettjét azért, hogy tőle pénzt szerezzenek. A sértettet egyszerre és felváltva - különböző eszközökkel is - bántalmazták /ütötték illetve rugdosták/, majd egy székhez kötözték azzal, mondja meg, hol tartja a pénzét. Ezt követően égő csikkel égették a bőrét illetve lángoló papírral közelítettek az arcához. Közben a lakást átkutatták és 19.000,- forint értékű ingóságot tulajdonítottak el. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette, halálának közvetlen oka traumás vérzéses shock volt.

Az I.r. vádlottat mindezen túlmenően egy budapesti sörözőben 2009. február 18. napján elkövetett rablással is vádolja az ügyészség.

A Főügyészség mindkét vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: