24 vádlottat kitartottság bűntettével vádol a Kecskeméti Városi Ügyészség

Tárgyalás időpontja: 
2013. június 17., hétfő 00.00
Ügy tárgya: 
kitartottság bűntette és más bűncselekmények
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Folytatódik a Kecskeméti Járásbíróságon az a büntetőügy, melynek 24 vádlottját – többek között – kitartottság bűntettével vádolja a Kecskeméti Városi Ügyészség.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Folytatódik a Kecskeméti Járásbíróságon az a büntetőügy, melynek 24 vádlottját – többek között – kitartottság bűntettével vádolja a Kecskeméti Városi Ügyészség.

A vádirat lényege szerint az I. és II.r. vádlottak 2006. évben konspiratív módon működő, szervezettség jegyeit mutató hálózatot építettek ki, melynek tagjai velük al-fölérendeltségi viszonyban álltak. A hálózat Kecskemét területén, illetve a Kecskemétre bevezető főutak és utak mentén üzletszerű kéjelgést folytató személyek szállításában, védelmében, felügyeletében, valamint az üzletszerű kéjelgésből származó bevételek beszedésében működött közre.

Az I. és a II.r. vádlottak felosztották Kecskemét területét, meghatározták azt a helyet, útszakaszt, ahol az üzletszerű kéjelgést folytató személyek az engedélyükkel naponta fizetendő útpénz ellenében szexuális szolgáltatást kínáltak. A hálózat tagjai, az üzletszerű kéjelgést folytató személyek közvetlen felügyeletét, védelmét ellátó vádlottak egy-egy útszakaszt felügyeltek, beszedték az általuk felügyelt útszakaszon szexuális szolgáltatást nyújtó személyek bevételét, melyből 5.000 Ft útpénzt adtak át a hálózat élén álló vádlottak, vagy megbízottjaik részére. Az utak mentén felügyelő, közvetlen felügyeletet ellátó vádlottak telefonon, vagy füttyjelzéssel értesítették egymást a rendőrjárőrök közeledéséről.

 

Információ:Dr. Sárközy Szabolcs sajtószóvivő
elérhetőségek +36-20-3730790
sarkozysz@kecskemetit.birosag.hu

Eljáró bíróság: