Buszpályaudvaron rabolt, 6 év fegyházra ítélték

A Bajai Járásbíróság 6 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 30 éves férfit, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a vádlott 2022. április 18-án a bajai távolsági buszpályaudvar várótermében egy papírvágó szikével megfenyegetett egy férfit azzal, hogy amennyiben nem ad neki pénzt, elvágja a torkát. A fenyegetés nyomatékosítása érdekében a szike pengéjét kitolta, aminek hatására a férfi először 6.000 forintot, majd további 500 forintot adott át a vádlottnak, aki ekkor elhagyta a várótermet. A sértett ezt követően kiment a váróteremből és telefonon értesítette a rendőrséget. Távollétét kihasználva a vádlott még a váróteremben hagyott – 20.000 forint értékű - kabátját is magához vette és elvitte. A kár a nyomozás során megtérült.

A bíróság 3 felfüggesztett büntetés végrehajtását is elrendelte, ugyanis a vádlott próbaidő alatt követte el a rablást. A felfüggesztett büntetéseket lopások, valamint orgazdaság miatt szabta ki a Bajai, illetve a Kecskeméti Járásbíróság 2021-ben.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskemét, 2023. május 12.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya