Állatkínzás miatt került bíróság elé - elítéltek

A Kecskeméti Járásbíróság 75 nap elzárásra ítélt egy 27 éves orgoványi férfit, akit állatkínzással vádolt a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Az ügy lényege szerint a férfi 2019. március 26-án, az esti órákban, ittas állapotban sétált egy orgoványi utcában, amikor észrevette, hogy egy palota pincsi jellegű keverék kutya, az egyik udvarról kimászott az utcára. Miután a kutya visszatért az udvarra, a vádlott utánament és egy ott talált seprűnyéllel az állat fejét és annak testét nagy erővel többször megütötte. A bántalmazás következtében az állat oly mértékű sérüléseket szenvedett el, hogy állatot ellátó állatorvos az elaltatásáról döntött.

A vádlott 2019. május 23-án a saját tanyájának udvarán, ittas állapotban próbálta meg kifogni a szekér elé befogott egyik pónilovat. Amikor az ittas állapota miatt nem járt sikerrel, annyira feldühödött, hogy felkapott egy fejszét és azt a ló hátába, a combtáji részbe belevágta. Az állat a bántalmazás következtében nagyfokú fájdalommal és vérzéssel, valamint gyulladással járó sérülést szenvedett el.

A bíróság döntése jogerős.

Kecskemét, 2022. június 20.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya