Letartóztatásban az algériai embercsempészek

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 36 éves és egy 42 éves algériai férfi letartóztatását, akiket embercsempészéssel, valamint az előbbit kábítószerbirtoklással, míg utóbbit közokirat-hamisítással is gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfiak megbízták egy társukat azzal, hogy az általuk adott instrukciók alapján 2021. január 24-e és június 29-e között egy bérelt autóval a szerb-magyar határtól szállítson az osztrák-magyar határhoz migráns személyeket.

A 42 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy hamis személyazonosító okmányt adott át a rendőröknek a 2021. július 8. napján foganatosított intézkedés során, míg a 36 éves algériai férfi gépkocsijából marihuanát foglalt le a hatóság.

A járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását a jelenlét biztosítása, a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsításának, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és az egyik gyanúsított tudomásul vette, míg a védője, valamint a társa és annak védője fellebbezést jelentett be, amelyet a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2021. július 12.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya