Letartóztatásban a kábítószer kereskedelemmel gyanúsított csoport tagjai

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 12 gyanúsítottnak, akik a gyanú szerint már hosszabb ideje, szervezetten kábítószerrel, valamint új típusú pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak - kilenc férfi és három nő - hosszabb ideje, nagyobb mennyiségben, szervezetten, úgynevezett  „kristály” elnevezésű anyagot értékesítettek Kecskeméten, Szolnokon és Jászkarajenőn.

A nyomozóhatóság a 2021. június 7. napján végzett házkutatás során a gyanúsítottaknál kábítószert, készpénzt, és a terjesztéshez szükséges eszközöket talált.

A járásbíróság 10 gyanúsított letartóztatását jelenlétük biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának-, illetőleg a bűnismétlés veszélyének megakadályozása miatt rendelte el, további két esetben pedig a bizonyítás megnehezítésének vagy megakadályozásának-, valamint a bűnismétlés veszélye miatt találta megalapozottnak az ügyészség indítványát.

A végzések közül kettő vált véglegessé, a többi eljárásban a jogosultak fellebbezéssel éltek, vagy a jognyilatkozat megtételére 5 munkanapot tartottak fenn. A fellebbezéseket a Kecskeméti Törvényszék bírálja el.

Kecskemét, 2021. június 10.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya