Először lopott, aztán rabolt az áruházban, börtönre ítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 2 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 31 éves kiskunhalasi férfit, aki lopást majd két nap múlva rablást követett el ugyanabban az áruházban.

A vádlott 2020. augusztus 1-én egy kiskunfélegyházi áruházból ellopott egy parfümöt, egy borotvát és két táplálékkiegészítőt (melyek értéke összesen 25.469 forint volt). Az áruház biztonsági őre a kamerafelvételek során a vádlott személyét beazonosította.

A vádlott 2020. augusztus 3-án ismét megjelent az áruházban, ahol a biztonsági őrt azonnal felismerte és a kamerarendszert keresztül a mozgását és járását nyomon követte. Ennek során észlelte, hogy a vádlott borotvákat, parfümöt rejtett a ruhájába, majd a ki nem fizetett – 22.188 forint értékű – áruval az eladótérből távozott. A biztonsági őr még az áruház területén megállította és felszólította, hogy kövesse az irodába, mire a vádlott az őrt nagy erővel mellkason és karon ütötte, majd a helyszínről elmenekült.

A lopással okozott kár nem térült meg.

Az ítélet nem jogerős, mivel a védő a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három nap gondolkodási időt tarott fenn.

Kecskemét, 2021. február 22.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya