Ítélet az alvó embereket kifosztó nő ügyében

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül (előkészítő ülésen) 2 év 5 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 22 éves kiskunmajsai nőt, aki kifosztott egy alvó férfit, valamint a saját testévérét is.

A bíróság megállapította, hogy a nő 2020. május 29-én éjjel bemászott egy kiskunmajsai házba (annak nyitott ablakán) és a konyhában az ágyon alvó férfit kifosztotta oly módon, hogy nadrágjából 17.000 forintot vett el, továbbá a lakásból sört, bort, valamint gázpalackot. Az okozott kár 32.730 forint.

A nő 2020. augusztus 10-én megjelent testvére házában, majd miután észrevette, hogy a házban lakók alszanak, a testvére párnájáról elvette a táskáját az abban tartott 20.000 forint készpénzzel.

A nő mindezen túlmenően további 5 házba is behatolt, ahonnan készpénzt, valamint használati tárgyakat, egy dohányboltból pedig – az eladó figyelmetlenségét kihasználva – kávélikőrt lopott el.

A bíróság a bűnösségét két esetben kifosztás (az alvó emberek sérelmére elkövetett cselekmények), további 5 esetben pedig lopásban állapította meg.

Az ítélet jogerős.

Kecskemét, 2021. február 19.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya