Letartóztatásban a lopássorozat elkövetésével gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 33 éves kiskunfélegyházi férfinak, aki a gyanú szerint 2020. augusztusában és szeptemberében négy alkalommal különböző áruházakból élelmiszert, táskákat és további használati cikkeket vitt el.

A férfi a megalapozott gyanú szerint egy kiskunfélegyházi áruház parkolójában 2020. augusztus 26-án 12 órakor segített elrejteni azokat a ruhaneműket, amelyeket élettársa az áruházból lopott el, azonban a kiérkező járőr intézkedésének köszönhetően az eltulajdonított ruhadarabok az áruházba visszakerültek. A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a férfit, hogy ugyanezen a napon ellopott egy szürke szövettáskát, oly módon, hogy kihasználta az eladó figyelmetlenségét, és kidobta az ablakon az árut.

A gyanú szerint a férfi 2020. szeptemberében további két alkalommal vitt el kiskunfélegyházi áruházakból hátizsákot, laptoptáskát, élelmiszereket, és borotvát, ugyanakkor az üzletekben dolgozó biztonsági őrök az első alkalommal megakadályozták a távozását az áruházból, míg a másik alkalommal visszakísérték az üzletbe, így a  20.000,-Forintot meghaladó kár  megtérült.

A járásbíróság a sorozatjellegű lopások elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2020. szeptember 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya