2 év börtön a svéd orgazdának

A Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen 2 év börtönre ítélte és 3 évre kiutasította az országból azt a 35 éves svéd állampolgárságú férfit, aki ellen orgazdaság, közokirat hamisítás, egyedi azonosítójellel visszaélés és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott Svédországban egy, az eljárás során ismeretlenül marad személytől átvett két lopott személygépkocsit, hogy azokat külföldre szállítsa és értékesítse. A szállításhoz segítségül hívta egy szerb állampolgárságú ismerősét, akivel a gépkocsikat 2019. december 7.-én Magyarországra szállították. Tompa külterületén egy parkolóba azonban a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Járőrei ellenőrzés alá vonták őket. Ekkor a gépkocsikon nem a hozzájuk tartozó rendszámok voltak elhelyezve, illetve a vádlott egy hamis horvát személyi igazolványt és vezetői engedélyt adott át az igazoltatás során.

A vádlott kabátzsebében az előállítása során kokaint találtak, amit saját fogyasztásra hozott be Magyarországra.

A vádlott az eljárás során letartóztatásban volt, ennélfogva az ítélet jogerőre emelkedését követően büntetése végrehajtását azonnal megkezdte.

Kecskemét, 2020. szeptember 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya