7 év börtön kábítószer fuvarozásért

A Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt 7 év börtönre, és 6 év kiutasításra ítélt egy 36 éves horvát-szerb kettős állampolgárságú férfit.

Az ítélet lényege szerint a kamionsofőr vádlott 2019. szeptember 11.-én anyagi haszonszerzés érdekében megállapodott Szerbiában egy ismeretlenül maradt személlyel, hogy marihuanát szállít Szerbiából Németországba. A kábítószert egy kamionos pihenőhelyen kellett volna átadni egy személynek. A vádlott 300 euro/csomag ellenében vállalta a szállítást.

2019. szeptember 13-án Novi Sad településen átvett 3 kábítószer csomagokkal teli utazótáskát. A kábítószert a kamionja fülkéjében – a fekvőhely alatti részen, valamint az oldalfalak borítása mögött – rejtett el.

2019. szeptember 13-án 23 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Tompánál, ahol az ellenőrző vizsgálat során a kábítószert megtalálták. A lefoglalt 20 csomag kábítószer tömege összesen 19.966,90 gramm, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A vádlottal együtt utazott egy tanuló sofőr is, akinek azonban nem volt tudomása a kábítószer szállításáról.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentettek be fellebbezést, amit a Szegedi Ítélőtábla bírál el.

Kecskemét, 2020. július 7.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya