Ítélet pszichoaktív anyaggal visszaélés ügyében

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül (előkészítő ülésen) ítélt el egy 37 éves kiskunmajsai férfit és egy 40 éves kiskunmajsai nőt, akiket új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolt az ügyészség.

A ítélet lényege szerint a vádlottak élettársak. 2017. nyarától kezdődően több alkalommal értékesítettek kristályt, adagonként 500 forintért. A kristályt gyógyszeres üvegben tárolták, abból egy fanyelű kés hegyével mérték ki az adagokat, amelyeket alufóliába csomagolva értékesítettek. A fogyasztók több alkalommal a vádlottak házának kamrájában fogyasztották el a kristályt.

A nyomozó hatóság a vádlottak lakásán tartott szemle során az értékesítéshez használt gyógyszeres üveget, kést valamint fehér színű port foglalt le. A fogyasztókkal és a vádlottak számára értékesítő személlyel szemben külön eljárást indítottak.

A bíróság az I.r. vádlottat 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra, míg társát 1 év börtönre ítélte, azzal, hogy utóbbi esetben annak végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyben felmerült mintegy 250.000 forint bűnügyi költséget a vádlottaknak kell megfizetniük.

Az ítélet jogerős.

Kecskemét, 2020. június 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya