Felfüggesztett börtön a végrehajtóra támadó nőnek

A Bajai Járásbíróság tárgyalás tartása nélkül (büntető végzésben) jogerősen 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönre ítélte azt az 54 éves bajai nőt, akit hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt az ügyészség.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2019. május 7. napján fiával megjelent egy önálló bírósági végrehajtó irodájában azért, hogy a vele szemben folyamatban lévő végrehajtási ügyben tájékoztatást kérjen (egy ingaltan kiürítésről).

A végrehajtó megadta a szükséges tájékoztatást, ami közben a vádlott hangos szóváltásba keveredett vele, szidalmazta, azzal fenyegette, hogy leszúrja. A végrehajtó ekkor a bejárati ajtó fel mutatva távozásra szólította fel, azonban a vádlott a végrehajtót arcul ütötte. A végrehajtó ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a vádlottal szemben rendőri intézkedést kezdeményezett.

A vádlott a bűnösségét részben beismerte, a bíróság álláspontja szerint – egyetértve az ügyészség indítványával - vele szemben a büntetési célok tárgyalás tartása nélkül is elérhetőek voltak.

A bíróság határozatát valamennyi érdekelt tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Kecskemét, 2020. június 25.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya