Letartóztatásban a polgárőrt fenyegető férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 38 éves kunadacsi férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy polgárőrt fenyegetett meg Kunadacson.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.április 30. napján az ingatlanjukhoz érkező polgárőrt megfenyegette azzal, hogy elvágja a torkát, valamint a családtagjai is támadóan, agresszívan léptek fel vele szemben. A polgárőr a gyanúsított fenyegetésének hatására nem merte megvárni a helyszínre érkező rendőröket, így a gyanúsított őt a jogszerű eljárásában akadályozta.

A járásbíróság a büntetett előéletű, előállítása során szökést megkísérlő férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Ezen túl megalapozottan feltehető az is, hogy meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított és a védője is fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2020. május 8.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya