Letartóztatásban a rablással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves nagykőrösi férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint egy hajléktalan férfit a pénzéért bántalmazott Kecskeméten.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.március 25. napján 12 óra 30 perc körül odament a 76 éves hajléktalan sértetthez és pénzt kért tőle. A sértett 500.-forintot önként át szeretett volna adni a gyanúsítottnak, ezért nagy összegű készpénzt vett elő a nadrágzsebéből. A gyanúsított a sértettnél lévő 60.000.-forint láttán a sértettet a földre lökte, térdével a földre szorította, majd ököllel a sértett fejét próbálta megütni, de ezt az idős férfi elhárította. A gyanúsított végül kicsavarta a pénzt a sértett kezéből és elfutott a helyszínről. A sértettnek a dulakodás következtében a jobb tenyerén horzsolásos sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a büntetett előéletű, magas büntetési tétellel (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást, valamint újabb bűncselekményt követne el. Továbbá esetében a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2020. március 27.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya