Letartóztatásban a veje leszúrásával gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 39 éves román férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint vejét életveszélyesen bántalmazta Bátyán.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a sértett 2020. március 21. napján együtt italozott annak örömére, hogy megszületett a gyanúsított és a élettársa közös gyermeke. Ennek keretében szóváltás alakult ki köztük, amely során a sértett egy alkalommal arcon ütötte a férfit, mire a gyanúsított megvágta a sértett jobb oldalát. A sértettnek a szúrás következtében életveszélyes sérülései keletkeztek, azonban életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás megmentette.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást és esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2020. március 24.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya