Ítélet kábítószer-kereskedők ügyében

A Kecskeméti Törvényszék 3 kábítószer-kereskedő férfit ítélt el.

Az ítélet szerint az I.r. vádlott 2016 decemberében elhatározta, hogy nagyobb mennyiségű kábítószert termeszt annak érdekében, hogy azt feldolgozás után értékesítse. Ennek érdekében 2016 decembere és 2017. szeptember 12. napja között az internetről különböző fajtájú Canabisz magokat szerzett be, összesen 190 darabot. A növényeket lakitelki tanyáján nevelte, a megfelelő feltételeket kialakította. 2017 nyarán minimum 52 tő ültetvénye beért, melyeket leszüretelt és szárított. Időközben Lakitelek külterületén egy további termőhelyet is kialakított, ahol 88 tő Canabiszt termesztett. A II.r. vádlott segítséget nyújtott ezen ültetvények gondozásában, illetve összehozta az I.r. vádlottat a III.r. vádlottal azért, hogy részére kábítószert értékesítsen, annak érdekében, hogy a III.r. vádlott ezeket tovább adja, tovább értékesítse. A nyomozás során a lefoglalt kábítószer jelentős mennyiségűnek minősül. Az I.r. és a III.r. vádlott maga is fogyasztó volt.

A Törvényszék az I.r. vádlottat 7 év 6 hónap fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat 4 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a III.r. vádlottat 2 év 8 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és a védők ugyanakkor enyhítés érdekében fellebbeztek. A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya