Tárgyalás lesz az emberöléssel vádolt olasz vádlott ügyében

Tárgyalásra napolta az előkészítő ülést a Kecskeméti Törvényszék annak az olasz állampolgárnak az ügyében, akit emberölés kísérletével vádol az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2018. november 4. napján egy kecskeméti szórakozóhelyen összeszólalkozott egy férfivel, akit megütött, majd megrúgni és megtaposni próbált. Emiatt a biztonsági szolgálat az épület elé kísérte. A vádlott ekkor a gépkocsijához ment, amiből magához vett egy kést. Időközben a szórakozóhely előtt dulakodás alakult ki olasz és magyar állampolgárok között, amibe a vádlott is beavatkozott oly módon, hogy az ügy sértettét nyakon szúrta, majd a helyszínről távozott. A kés az eljárás során nem került elő. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvisi beavatkozás mentette meg.

A vádlott az előkészítő ülésen a vallomástételt megtagadta.

Az ügy II.r. -garázdasággal vádolt – magyar állampolgárságú vádlottját a Kecskeméti Törvényszék az előkészítő ülésen 2 évre próbára bocsátotta, miután a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ez a döntés jogerős.

Az olasz vádlott ügyében a tárgyalásra 2019. december 9. napján kerül sor.

Kecskemét, 2019. október 8.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya