Egy autót vitt el- letartóztatásba került

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 28 éves kecskeméti férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2019 márciusában és áprilisában egy kecskeméti sörözőbe tört be és lopott el különböző értékeket, valamint egy autót vett el jogosulatlanul.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019.április 22-e és 2019. április 25-e között ablakbetörés módszerével - a tulajdonos engedélye és beleegyezése nélkül - elvette egy férfi személygépkocsiját, majd azt 2019. április 25. napján Kiskunfélegyházán hátra hagyta. Ezen túl a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. március 21-én éjszaka az egyik kecskeméti söröző oldalajtaján bement úgy, hogy a vasrácson lévő lakatokat feszítővassal felfeszítette, majd a pénztárgépből 20.000.-forint váltópénzt, a raktárhelyiségből 5.240.-forintot tartalmazó vödröt és a pultból egy üveg szeszes italt tulajdonított el.

A járásbíróság a hasonló cselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, elfogatóparancs kibocsátását követően elfogott gyanúsított letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskemét, 2019. szeptember 30.

 Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya