Egy mobiltelefont rabolt - letartóztatásba került

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 26 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint rablást követett el Kecskeméten.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019.szeptember 6.napján 17 óra 30 perc körül egy kecskeméti férfi tulajdonát képező ingatlan kerítésén átmászott, és az udvaron lévő műhelyből mobiltelefont, fürdőszoba csaptelepet, daráló tárcsát, alumínium szitát és tálat próbált meg eltulajdonítani, azonban a sértett őt ebben megzavarta. Erre a gyanúsított támadólag lépett fel a sértettel szemben, aki ettől megijedt és a nála lévő seprűvel próbálta meg a gyanúsítottat távol tartani magától. Ezt követően a gyanúsított két karjával átfogta a sértettet, majd felemelte és a beton járdára dobta. A gyanúsított az összekészített értékeket - kivéve egy 5.000.-forint értékű mobiltelefont -hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező, büntetett előéletű férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. Ezen túl az is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2019. szeptember 16.

                                                Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya