Letartóztatásban a nőket kirabló két román férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 37 éves férfinak és 15 éves fiatalkorú társának, akik a megalapozott gyanú szerint két nőt raboltak ki egy kecskeméti szórakozóhely közelében.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és fiatalkorú társa 2019. augusztus 24. napján hajnali 2 óra körül egy kecskeméti szórakozóhelyen felfigyeltek arra, hogy a két sértett kíséret nélkül indult el a helyszínről. Ekkor elhatározták, hogy értékesítés céljából megszerzik a sértettek mobiltelefonjait, amelynek érdekében először kerékpáron, majd gyalog kezdték el követni őket. Az idősebb férfi az egyik sértett mögé lépett és megragadta jobb kezét, majd haját többször megrángatta és felszólította őt a telefonja átadására. Ezzel egyidőben a fiatalkorú fiú a másik sértettet próbálta meg hátulról lefogni, azonban a sértettnek sikerült kiszabadulnia, majd gyanúsítottat egy alkalommal megütötte, aki ennek hatására a támadással felhagyott és elhagyta a helyszínt.

A támadásból szabadult nő ezt követőn a dulakodó gyanúsítotthoz és a másik sértetthez lépett, majd a kezében lévő kulcscsomóval a gyanúsított fejét több alkalommal megszúrta, aki erre a nőt egy alkalommal ököllel homlokon ütötte, és kicsavarta a másik sértett kezéből a 100.000.- forint értékű mobiltelefonját, ezt követően elmenekült a helyszínről.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, Magyarországi kötődéssel, lakóhellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező, Magyarországon alkalmi munkát végző gyanúsítottak letartóztatását a jelenlétük biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el, mivel ők a nyomozó hatóság elől megszöktek, ezért szökésük, elrejtőzésük veszélye fennáll, valamint szerény anyagi körülményeik miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kecskemét, 2019. augusztus 26.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya