Letartóztatásban az áruházi emberölési kísérlettel gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 75 éves kecskeméti férfinek a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy volt élettársát meg akarta ölni.

A gyanú szerint a férfi 2019. július 24. napján 16 óra körüli időben megjelent egy kecskeméti áruház földszintjén található üzletben, ahol táskájából elővette az átalakított sörétes lőfegyverét, amit volt élettársára szegezett. A nő a pult mögé bújt, majd egy gázsprayvel próbálta támadóját leszerelni egy, az üzletben tartózkodó férfi segítségével. Dulakodás közben a gyanúsított egy nem célzott lövést adott le, melynek következtében személyi sérülés nem keletkezett. Végül a gyanúsítottat sikerült megfékezni és tőle a fegyvert elvenni, és a járőrök megérkezéséig visszatartani.

A gyanúsított a fentiek alapján megalapozottan gyanúsítható előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével. A járásbíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, továbbá az eljárást jogellenesen befolyásolná, valamint attól is, hogy a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné. A bűnismétlés veszélyét tovább erősíti, hogy a gyanúsítottal szemben zaklatás vétsége miatt büntetőeljárás van folyamatban. (Ez a sértett korábbi feljelentése miatt indult).

A bíróság határozatával szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amiről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2019. július 26.

                                                 Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya