Letartóztatásban a volt élettársa szomszédját bántalmazó férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak az 51 éves férfinak, akit magánlaksértés és testi sértés elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. május 19-én éjfélkor a volt élettársa szomszédságában lakó férfi lakásába annak tudta nélkül bement és késsel fenyegetőzött, amelynek következtében a gyanúsított és a férfi között dulakodás alakult ki. Ezt követően a gyanúsított 2019. május 24. napjáról 2019. május 25. napjára virradóra a volt élettársa házából ismét átment a szomszédos ingatlanba, ahol az ablakokat betörte, majd azon keresztül bemászott a lakásba. A gyanúsított ismét szóváltásba keveredett szomszédjával, akit a magával vitt faszék lábbal bántalmazott. A férfi az ütlegelés következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása és jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított fellebbezést terjesztett elő, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2019. május 28.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya