ÍTÉLETHIRDETÉS A TISZAKÉCSKEI KOCSMAI RABLÁS MIATT INDULT ÜGYBEN

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a 32 éves tóvázsonyi férfinak az ügyében, akit rablás és garázdaság elkövetésével vádolt az ügyészség.

A tényállás lényege szerint a vádlott 2018. július 20. napján 21 óra körüli időben egy tiszakécskei kocsmában felszólította a sértettet, hogy adja meg italfogyasztásából eredő tartozását. A férfi azt mondta a vádlottnak, hogy nem tartozik, aki erre megfenyegettet őt azzal, hogy meg fogja verni, ha nem ad neki először 4.700.-Ft-ot, majd ez az összeg 10.000.-Ft-ra emelkedett. A vádlott agresszív viselkedésének hatására és a bántalmazás miatti félelmében a férfi átadta neki a kért összeget. Később a vádlott visszament a kocsmába, ahol az egyik vendéget hangosan, trágár kifejezéseket használva szidalmazni kezdte, majd a jobb vállát tenyérrel meg is ütötte. A vádlott ezen túl még egy sörösüveget is a pulthoz csapott, de az nem törött el.

A bíróság mindkét bűncselekmény vonatkozásában bűnösnek találta a vádlottat és 5 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásulvette, a vádlott és a védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést. Az eljárás a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik.

Kecskemét, 2019. április 17.

a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya