Letartóztatásban a mobiltelefon lopással gyanúsított bűnbanda

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 25 és egy 30 éves gyáli nőnek, valamint egy 26 éves férfinak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy mobiltelefonokat loptak el két kecskeméti áruházból.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2019. március 29. napján délután egy kecskeméti üzletből mobiltelefont próbáltak meg ellopni, úgy, hogy eltávolították róla az áruvédelmi eszközt, az aljzatból kihúzták, majd az egyik gyanúsított a táskájába rejtette. Ezt követően távozni szeretettek volna, azonban az áruház biztonsági őrei a kijáratnál feltartóztatták őket és így az ellopott telefon megkerült. A gyanúsítottak 2019. március 26. napján azonos módszerrel egy másik üzletből is elloptak egy 305.000.-Ft értékű mobiltelefont.

A járásbíróság a büntetett előéletű gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2019.április 2.

                                                                           Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya