Hat év börtön a kábítószer-kereskedőnek

A Kecskeméti Törvényszék hat év börtönre ítélte és hat évre kiutasította Magyarországról azt a szerb állampolgárságú vádlottat, akit kábítószer-kereskedelem miatt állítottak bíróság elé.

A vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte -ezt a nyilatkozatát a bíróság elfogadta - és lemondott a tárgyalásról.

Az ítélet lényege szerint a vádlott 2017. november13-án az esti órákban belépésre jelentkezett a Hercegszántói Közúti Határátkelőhelyen, és úgy nyilatkozott, hogy nincs a birtokában adó-vagy vámköteles áru. A vámvizsgálat során a vádlott tulajdonát képező kabátban találtak egy nejlonzacskóban 484 db narancssárga színű tablettát, melyet a vádlott az eljárás során ismeretlenül maradt személytől Szerbiában vásárolt, és azt Szlovákiába szállította volna, ahol saját fogyasztás mellett ismerőseinek is adott volna belőle.

A lefoglalt tablettákból MDMA hatóanyag volt azonosítható, ami kábítószernek minősül. A lefoglalt 484 db tabletta MDMA bázist tartalma a jelentős mennyiség alsó határát 2,87-szoros mértékben meghaladja.

Az ítélet ellen senki sem fellebbezett, így az jogerős.

Kecskemét, 2019. január 30.