Letartóztatásban a láncfűrészes támadással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 44 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint motoros láncfűrésszel támadt egy férfira Dunavecsén.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2019. január 18. napján 15 óra körüli ittasan megjelent a dunavecsei önkormányzati szükséglakásban, ahol a vele azonos címen, de külön lakrészben élő, ágyában fekvő sértetthez odament és a nála lévő láncfűrésszel az arcába vágott. A férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló vágott sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a megélhetést biztosító jövedelemmel, állandó lakóhellyel nem rendelkező, büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, azonban a gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, ezért ő 3 napig még fellebbezést jelenthet be, így a végzés nem vált véglegessé.

Kecskemét, 2019. január 22.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya