Letartóztatásban az akasztásos emberölési kísérlettel gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 37 éves kiskunhalasi férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint zuhanyzóállványra akasztott fel egy férfit Kiskunhalason.

Az ügy lényege szerint a gyanúsított 2016. június 22. napján 23 óra 40 perc körüli időben megjelent a sértett tanyáján. Itt a sértettet először leütötte, majd a már eszméletlen állapotba került férfit az udvarban egy zuhanyzóállványra vezetékből készített hurokra felakasztotta, ezt követően pedig magára hagyta. A sértettre élettársa talált rá, aki azonnal orvosi segítséget hívott. A sértett életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a tettét bosszúból követte el, mert szerinte a sértett korábban a szüleit meglopta. A sértettnek az akasztás következtében életveszélyes sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása és jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el.

A bíróság végzése ellen a gyanúsított és a védője jelentett be fellebbezést.

Kecskemét, 2019. január 14.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya