LETARTÓZTATÁSBAN AZ ÉLETTÁRSA LESZÚRÁSÁVAL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az 55 éves városföldi férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint élettársát mellkason szúrta Városföldön.

A megalapozott gyanú szerint az italozó életmódot folytató férfi és élettársa között elhúzódó családi konfliktus alakult ki, míg 2018. december 15. napján 7 és 8 óra közötti időben egy ismételt nézeteltérés során a gyanúsított az ágyon fekvő, 66 éves sértettet több alkalommal fejbe vágta és egy kb. 13 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta. A gyanúsított fia 9 óra körüli időben érkezett szüleihez látogatóba, amikor a lakás előtt a gyanúsított véres kézzel fogadta és távozásra szólította fel. A fiú ezért értesítette a rendőrséget. A gyanúsított fia látogatását követően a házban lévő egyik gázpalackot megnyitotta és elhagyta az ingatlant, majd a ház közelében bal karján vágott sebet ejtett. A kiérkező rendőrjárőrök ebben az állapotban találtak rá.

A járásbíróság a férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. A letartóztatás végrehajtására a gyanúsított pszichiátriai kezelésének szükségessége miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kerül sor.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskemét, 2018. december 17.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya