BÖRTÖNBÜNTETÉS ROLLER LOPÁSÉRT

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a 24 éves kiskunfélegyházi férfinek a büntetőügyében, aki 2017 augusztusában lopás elkövetésére bírta rá fiatalkorú unokaöccsét.

Az ítélet lényege szerint a vádlott és fiatalkorú unokaöccse 2017. augusztus 3. napján 16 óra és 17 óra közötti időben ellopták az ügy kiskorú sértettének 100.000.-Ft értékű rollerét.

A Noszlopy Gáspár parkban a fiatalkorúnak megtetszett a roller, ezért elkérte azt a sértettől, hogy kipróbálhassa, majd azzal ment néhány kört. A vádlott tudta, hogy unokaöccse szeretne egy rollert, azonban azt anyagi helyzetük miatt nem engedhetik meg maguknak, ezért rávette a fiatalkorút arra, hogy együtt vegyék el azt a sértettől. A fiatalkorú a kipróbálást követően a sértett kérése ellenére a vádlottnak adta oda a rollert, majd azzal együtt kerékpárral távoztak a helyszínről. A vádlott a lopásra való rábíráskor tudta, hogy unokaöccse még fiatalkorú, így e tettével a fiatalkorú erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A Kecskeméti Járásbíróság a vádlott bűnösségét kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és lopás vétségében állapította meg, és ezért 4 hónap börtönre ítélte. A fiatalkorút az ügyészség korábban megrovásban részesítette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Kecskemét, 2018. december 13.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya