ÍTÉLETHIRDETÉS A KISKUNHALASI TANYASI BÁNTALMAZÁSBAN

Az ítélet lényege szerint az I.r. vádlott és a sértett tanyaszomszédok voltak Kiskunhalason. 2017 tavasza óta feszült volt köztük a viszony.

2017. október 1. napján a vádlott és a sértett családtagjai között szóváltás alakult ki, melynek során az I.r. vádlott a sértettet egy bicskával két alkalommal megszúrta, a II.r. (fiatalkorú) vádlott pedig egy ásóval többször a feje irányába sújtott. Ezt követően a sértett veje (az ügy V.r. vádlottja) és az I-III.r. vádlottak között dulakodás alakult ki, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást (ököllel, ásóval, szerszámnyéllel). Az ügyészség a IV.r. vádlottat az ügyészség azzal vádolja, hogy a sértett élettársára támadt egy gázsray-vel.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét műtéttel sikerült megmenteni. Az I.r., IV.r. és az V.r. vádlottak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el.

A Kecskeméti Törvényszék az I.r. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra, a II.r. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 3 év fiatalkorúak börtönére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg társaik felfüggesztett börtönt kaptak.

Az ítélet nem jogerős.

Kecskemét, 2018. december 6.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya