LETARTÓZTATÁSBAN A PÁNCÉLSZEKRÉNYEK FELTÖRÉSÉVEL GYANÚSÍTOTT FÉRFIAK

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három férfinek a letartóztatását, akiket jelentős értékre elkövetett lopással gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a 39 éves tápiósági, az 50 éves, valamint a 25 éves tápiószecsői férfi – részben közösen – 2017 márciusa és 2018 áprilisa között gazdasági társaságok kókai, felsőlajosi, lajosmizsei, kerekegyházi, lőrinci, alsónémedi, dabasi, gyáli, tápiószelei, jászfényszarui és jakabszállási telephelyeinek irodájába összesen 18 alkalommal törtek be, ahol páncélszekrényeket törtek fel, illetve egyéb értékeket tulajdonítottak el. A férfiak a telephelyek kerítésein átmásztak, az irodahelyiségekbe ajtóbefeszítés módszerével behatoltak, majd értékek után kutattak. A gyanúsítottak cselekményeikkel több, mint 40 millió forint kárt okoztak.

A járásbíróság a büntetett előéletű, sorozatjellegű bűncselekményeket elkövetni látszó gyanúsítottak letartóztatását jelenlétük biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének és a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész, a két tápiószecsői férfi és védőik is tudomásul vették, ezért az ő esetükben a végzés véglegessé vált. A harmadik férfi és védője a döntés ellen fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. szeptember 24.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya