LETARTÓZTATÁSBAN A MUNKABÉREK ELSIKKASZTÁSÁVAL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak az 52 éves román férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy kecskeméti telephelyű cég dolgozói részére munkabérüket nem adta át, hanem azzal sajátjaként rendelkezett.

A gyanú lényege szerint a férfi és 8 munkatársa építőipari tevékenységet folytattak egy kecskeméti cég telephelyén. Fizetésüket heti rendszerességgel egy vállalkozótól kapták meg készpénzben. 2018. szeptember 21. napján a vállalkozó közölte dolgozóival, hogy munkabérük kifizetése miatt nem tud Kecskemétre utazni, ezért megkérte a gyanúsítottat, hogy menjen ő Budapestre. A férfi ennek eleget tett és a vállalkozótól átvett több, mint 2 millió forint összegű készpénzt, amelyből a saját munkabérének levonását követően másfél millió forintot kellett volna munkatársainak átadnia. A gyanúsított azonban azt a megalapozott gyanú szerint a sértettekhez nem juttatta el, és azt mondta nekik, hogy a pénzt ismeretlen tettes az autópályán ellopta tőle. Ezt követően a gyanúsított 2018. szeptember 24-én megpróbálta elhagyni az ország területét, azonban a rendőrök elfogták.

A járásbíróság a külföldi állampolgár, Magyarországi kötődéssel nem rendelkező férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés elrejtőzés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.

Kecskemét, 2018. október 1.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya