LETARTÓZTATÁSBAN A KÉT NŐ MEGTÁMADÁSÁVAL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 25 éves román férfinak a letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett rablás elkövetésével gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018.szeptember 25. napján 21 óra 40 perc körüli időben Kiskunfélegyházán, ittas állapotban megszólított két nőt, majd követni kezdte őket. Ezután a a magánál tartott kést a kiskorú sértett felé tartotta és közölte vele, hogy adja át neki a kezében tartott italt. A sértett ennek eleget is tett, majd a gyanúsított megfenyegette azzal is, hogy szíven fogja őt szúrni, ha a sértett nem csókolja meg őt és nem hagyja, hogy fogdossa. Erre a másik nő jelezte a gyanúsítottnak, hogy mobiltelefonon keresztül értesíteni fogja a rendőrséget, aki erre megfenyegette őt, hogy elvágja a torkát, aztán a kezében lévő másik kést a sértett hasához tartotta és kicsavarta a mobiltelefont a nő kezéből, majd elhagyta a helyszínt. A készüléket ezt követően a gyanúsított egy férfinak értékesítette.

A járásbíróság a külföldi állampolgárságú, magyarországi kötődéssel nem rendelkező gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása érdekében rendelte el, mivel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A bíróság döntését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg a gyanúsított védője 3 napig még fellebbezést jelenthet be, ezért a végzés még nem vált véglegessé.

Kecskemét, 2018. szeptember 21.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya