LETARTÓZTATÁSBAN A GÉPKOCSIK ELLOPÁSÁVAL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 25 éves ágasegyházi férfinak az előzetes letartóztatását, akit több személyautó eltulajdonításával gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. június 18. napján 0 óra 15 perc körüli időben bement egy kecskeméti autómosó irodahelyiségébe, ahonnan elvitte egy 900.000.-Ft értékű személygépkocsi indítókulcsát. Ennek segítségével megpróbálta eltulajdonítani a járművet, azonban a parkolóban nekitolatott egy oszlopnak és összetörte a kocsi hátsó csomagtartóját, valamint a lökhárítóját, így 400.000.-Ft összegű kárt okozott. Ezt követően visszacsempészte a személyautó indítókulcsát, egyúttal egy másikét magához vette és egy 800.000.-Ft értékű járművel elhajtott a helyszínről. A rendőrség azonban még aznap elfogta.

A férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2014. június 14. napján alkalmi munkahelyéről - az ülés alatt tárolt slusszkulcs segítségével – engedély nélkül elvitt egy lezáratlan, 2.500.000.-Ft értékű tehergépjárművet, amit aztán műszaki okból még Kecskemét területén hátrahagyott.

A járásbíróság a büntetett előéletű, megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkező férfi előzetes letartóztatását azért rendelte el, mert esetében fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész elfogadta, azonban a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. június 21.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya