LETARTÓZTATÁSBAN A BESURRANÁSOKKAL ÉS GÉPKOCSI FELTÖRÉSEKKEL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 32 éves kecskeméti férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint gépjárműveket tört fel és ingatlanokból próbált meg értékeket ellopni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 augusztusában és októberében Kecskeméten két személygépjármű nyitott állapotát használta ki arra, hogy azokból különböző értékeket - így többek között a sértettek pénztárcáját, bankkártyáját, személyes iratait, sőt még szemüvegét is - eltulajdonítsa. A férfi ezen kívül két alkalommal ment be kecskeméti ingatlanokba, ahonnan cigarettát és készpénzt próbált meg elvinni, azonban az otthon tartózkodó tulajdonosok mindkét alkalommal tetten érték. A gyanúsított cselekményeivel összesen több, mint 360.000.-forint kárt okozott.

A járásbíróság a büntetett előéletű, sorozatjellegű bűncselekményeket elkövetni látszó gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. november 16.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya