LETARTÓZTATÁSBAN AZ ÖNBÍRÁSKODÁSSAL GYANÚSÍTOTT TISZAALPÁRI FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 40 éves tiszaalpári férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint egy férfit több alkalommal bántalmazott azért, hogy tartozását megadja.

A gyanú szerint a férfi és két ismerőse 2018. augusztus 5. napján 22 óra 30 perc körüli időben egy sörözőnél meglátta az előttük kerékpárral elhaladó sértettet. Erre a gyanúsított egyik ismerőse a férfi után futott és megállította, majd szólt a gyanúsítottnak, hogy menjen oda. A gyanúsított erre odalépett a sértetthez és több alkalommal ököllel arcon ütötte. Mire a férfi a földre esett, ahol a gyanúsított tovább rugdosta. Mindeközben a gyanúsított közölte a sértettel, hogy a két éve kölcsönkért 20.000.-Ft helyett már 42.000.-Ft összeggel és annak kamataival tartozik.

A férfi ezt követően 2018. augusztus 18. napján ismételten arcon ütötte az utcán beszélgető sértettet és megfenyegette azzal, hogy ha nem adja meg tartozását, ismételten meg fogja őt verni. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel a férfi esetében alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett sérelmére elkövetett bűncselekményt folytatná, vagy újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, ezért a végzés véglegessé vált.

Kecskemét, 2018. augusztus 30.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya