LETARTÓZTATÁSBAN AZ ÉDESANYJÁRA TÁMADÓ LAKITELEKI FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 24 éves férfinak a letartóztatását, akit rablás kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018. július 15. napján 4 óra 30 perc körüli időben ittasan ért haza lakiteleki otthonába, ahol édesanyját szidalmazta, majd két alkalommal arcon ütötte és 5.000.-Ft összeget követelt tőle. A sértett a gyanúsított kérését nem teljesítette és kerékpárral munkába indult volna, azonban a férfi futva követte és táskáját, biciklijét rángatni kezdte. A sértett a férfi kérésének továbbra sem tett eleget, ezért a gyanúsított őt több alkalommal megütötte. A sértett segítséget hívott, amelyre a gyanúsított a gépjárművel helyszínre érkező férfi autóját is megrongálta. A sértettnek végül sikerült elmenekülnie a helyszínről. A nőnek a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenléte biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője ellene fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. július 18.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya