ÍTÉLETHIRDETÉS A KUTYÁT AZ ERKÉLYRE KIZÁRÓ NŐ ÜGYÉBEN

A Kecskeméti Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a 20 éves kecskeméti nőnek az ügyében, aki 2015 nyarán szándékosan az erkélyre zárta ki élettársa kutyáját, aki ennek következtében elpusztult. A bíróság a vádlott bűnösségét állatkínzás vétségében állapította meg, amelyért vele szemben két év próbára bocsátást alkalmazott.

Az ítéleti tényállás lényege szerint a vádlott 2015. július 7-én a reggeli órákban egy lakás beton erkélyére szándékosan kizárta az élettársa tulajdonában lévő staffordshire terrier fajtájú kutyát. Ezután ivóvíz és árnyék biztosítása nélkül, a 35 °C fokos hőségben magára hagyta és elment otthonról. A kutya e körülmények között 4 óra alatt elpusztult.

A bíróság elfogadta a vádlott bűnösségét beismerő nyilatkozatát, mivel azt a lefolytatott bizonyítási eljárás is alátámasztott. Továbbá a bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, valamint az elkövetés óta eltelt hosszabb időt, ezért úgy ítélte meg, hogy a vádlottal szemben a büntetési célok intézkedés alkalmazásával is elérhetőek.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Kecskemét, 2018. október 4.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya