GYORSÍTOTT ELJÁRÁS A JÁNOSHALMI RABLÓ ÜGYÉBEN

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban – három nappal az elkövetés után – 3 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 20 éves jánoshalmi férfit, aki a nyílt utcán kirabolt egy férfit.

A bíróság – a váddal egyezően – azt állapította meg, hogy a vádlott 2018. május 13. napján 15 óra körüli időpontban egy jánoshalmi utcában pénzt kért az ügy sértettjétől. Miután a sértett nem volt hajlandó pénzt adni, a vádlott megkísérelte kivenni a sértett zsebéből annak pénztárcáját, amit a sértett vádlott kezének lefogásával igyekezett megakadályozni. A dulakodás során a vádlott többször megütötte a sértett fejét, illetve felsőtestét, majd a sértett pénztárcájával és az abban található 12.500.- forinttal a helyszínt kerékpárral elhagyta. Ezt követően a pénztárcát egy gazos területen eldobta, a pénz sorsa ugyanakkor ismeretlen.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlottat a cselekmény elkövetését követően a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség pedig még annak tartama alatt bíróság elé állította. Az ítélettel szemben nem jelentettek be fellebbezést, így az jogerős.

Kecskemét, 2018. május 16.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya