ELŐZETES KÉNYSZERGYÓGYKEZELÉS ALATT AZ ÉLETVESZÉLYT OKOZÓ TESTI SÉRTÉSSEL GYANÚSÍTOTT FÉRFI

A Kecskeméti Járásbíróság előzetes kényszergyógykezelését rendelte el annak a 64 éves kecskeméti férfinak, akit életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével gyanúsítanak. A megalapozott gyanú szerint a pszichiátriai kezelés alatt álló férfi 2018. március 25-én 22 óra körüli időben Kecskeméten a vele közös albérletben élő férfira egy kb. 7 cm pengehosszúságú késsel minden előzetes ok nélkül rátámadt, és több alkalommal a sértett mellkasa, nyaka és feje irányába szúrt, valamint dulakodás közben kétszer is fojtogatta. A gyanúsítottat a további bántalmazásban a sértett segélykiáltására az udvarból a segítségére siető férfi akadályozta meg. A cselekmény következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A bíróság a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el, mivel a férfi pszichiátriai betegségének következtében megalapozottan tartani lehet attól, hogy a jövőben hasonló erőszakos cselekményt fog elkövetni.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg ellene a gyanúsított, védője és élettársa fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék dönt.

Kecskemét, 2018. július 18.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztály